Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage, die als doel heeft energieverstoringen in het lichaam (te veel of te weinig energie of stagnaties) op te heffen.

Een Shiatsutherapeut werkt net als een acupuncturist op energiepunten, maar dan met duimen en handpalmen in plaats van naalden. Die punten liggen op energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Shiatsubehandelingen zijn effectief bij uiteenlopende fysieke klachten, die vaak ontstaan op plekken waar de energie niet in balans of gestagneerd is. Door het behandelen van deze punten wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam gestimuleerd. Bovendien werkt Shiatsu ontspannend, een pluspunt bij klachten die door stress zijn veroorzaakt.

Waar kan Shiatsu bij helpen?

Shiatsu kan uiteenlopende klachten verhelpen of verminderen: vermoeidheid, futloosheid, migraine en andere vormen van hoofdpijn, maag- en darmklachten, pijn in nek, schouders en rug, RSI en hormonale klachten.

Hoe verloop een behandeling?

Tijdens het eerste consult stelt de shiatsutherapeute een aantal vragen om een totaalbeeld van de cliënt te krijgen. Ook kijkt ze naar mogelijke oorzaken van de klachten, zoals voeding, werk, levensstijl, stress enzovoort. Bij dit eerste consult en alle vervolgbehandelingen stelt ze bijvoorbeeld via de pols, de tong en/of de reflexzones in de buik een aanvullende diagnose.

Bij iedere sessie worden met drukpunttechnieken, rotaties en strekkingen een aantal drukpunten en meridianen behandeld. Zo wordt de energiebalans hersteld en worden de fysieke klachten verlicht.

Als cliënt draagt u gemakkelijk zittende, bij voorkeur katoenen kleding (dus geen strakke broeken met ritsen) en sokken. De drukpunten kunnen goed door kleding heen behandeld worden.

Specialisaties

  • Migraine
  • Spijsverteringsklachten
  • RSI-klachten
  • Nek-, schouder en rugpijn
  • Vermoeidheidsklachten
  • Stressgerelateerde klachten

Mariska Hammerstein is tevens gespecialiseerd in Watsu (WaterShiatsu), een vorm van shiatsu in een therapiebad met extra verwarmd water. Watsu werkt uitstekend voor ontspanning, pijndemping, verhoogde beweeglijkheid van de gewrichten, het rekken van spieren et cetera. Watsu is ook heerlijk voor zwangere vrouwen.

Zie ook www.watsu-amsterdam.nl

Hoe kom je bij de Shiatsutherapeute terecht?

Voor Shiatsu- en Watsubehandelingen, die vallen onder de alternatieve geneeswijzen, is geen verwijzing van de huisarts nodig. U kunt dus rechtstreeks met de therapeute een afspraak maken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Shiatsubehandelingen duren gemiddeld een uur.

Vergoedingen

De behandelingen van Mariska Hammerstein worden per 1-1- 2017 niet meer als alternatieve geneeswijze vergoed. De tarieven zijn daarom verlaagd.

Tarief Shiatsu + intake € 50,- (incl. 21% btw)
Vervolgbehandelingen € 45,- (incl. 21% btw)

Tarief Watsu € 60,- (incl. 21% btw en badhuur)

Werktijden en bereikbaarheid

Shiatsu- en Watsubehandelingen worden uitsluitend op afspraak gegeven. Bel Mariska Hammerstein op 020-6700577 of de Wielingenpraktijk op 020-6765115.