Claudicatio intermittens (etalagebenen):

De acute pijn, veroorzaakt door slagaderverkalking in de benen, kan veilig en goed verholpen worden door intense looptherapie onder begeleiding van een gespecialiseerd Claudicationet-fysiotherapeut. Met deze aanpak kan een operatie worden voorkomen.

Het doel van de therapie is om binnen 6 maanden de pijn in de benen tijdens het lopen te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen.

DAM (Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie)

Bij deze techniek wordt het pijnlijke gewricht gemobiliseerd door het bijsturen van de normale beweging in het gewricht. Daardoor normaliseert de beweeglijkheid en de pijn verdwijnt.

Dry needling

Behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek en met een zogeheten droge (dry) acupunctuurnaald de spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen.

(Lymf)oedeem fysiotherapie:

Lymfoedeem is een vochtophoping in het lichaam, die kan leiden tot chronische ontstekingen. Lymfoedeem komt vaak voor in de armen en benen, maar ook op andere plaatsen in het lichaam . Lymfoedeem wordt behandeld met manuele lymfdrainage (MLD), compressietherapie, oefentherapie, huid- en nagelbehandelingen en zelfzorginstructie.

Medical taping:

Een techniek waarbij een elastische tape onder enige rek op de huid wordt geplakt. Daardoor wordt het bindweefselsysteem beïnvloed. Hierdoor kunnen verschillende reacties ontstaan:
-Verbetering van de doorbloeding
– Pijnvermindering
– Verbetering van de spierfunctie
– Ondersteuning van de gewrichtsfuncties
Met deze techniek is het ook mogelijk om via de huid invloed uit te oefenen op de organen. Medical taping wordt dan ook toegepast bij bijvoorbeeld menstruatiepijn, incontinentie e.d.

Mulligan concept

Dit is een methode om pijnvrij het aangedane gewricht te mobiliseren. Door de corrigerende beweging wordt de normale gewrichtsfunctie hersteld.

Nimoc

Niet invasieve mobilisatie van het os coccygis (staartbeentje). De fysiotherapeut onderzoekt uitwendig hoe de stand van het staartbeentje is en kan door een eenvoudige beweging de eventuele scheefstand corrigeren.

Nordic walking

Nordic walking is wandelen met een paar speciale Nordic Walking stokken. De voordelen van het wandelen met deze stokken zijn onder andere:

– een verbetering van het uithoudingsvermogen
– een verbeterde houding
– vermindering van nek- en schouderpijn
– vermindering van rugklachten
– een verhoogde veiligheid bij gewoon wandelen
– gewichtsverlies

PTNS (Percutane Tibial Nerve Stimulation)

Electrostimulatie van de beenzenuw. Bij de behandeling worden acupunctuurnaalden gezet in de enkel en voet. Daar loopt de beenzenuw die via de rug verbinding heeft met de blaas en de darmen. Door het prikkelen van de beenzenuw worden de blaas en /of de darmen beïnvloed. Dit is niet pijnlijk. Deze behandeling kan toegepast worden bij een overactieve blaas of ontlastingsproblemen.